Submenu

Hoe ervaren omwonenden de windmolens langs de A16?

Simone van Limpt 19-09-2023 415 keer bekeken 0 reacties

De provincie Noord-Brabant heeft samen met een aantal ontwikkelaars van Energie A16 een app gelanceerd. Via de Geluidsverwachting.nl-app kunnen omwonenden doorgeven hoe zij het geluid en de slagschaduw van de windmolens ervaren. De resultaten worden gebundeld in een interessante infographic.


Via de Geluidsverwachting.nl-app (gratis te downloaden via Google Play en App Store) kunnen omwonenden inzien hoeveel geluid en slagschaduw op hun locatie te verwachten is en hoeveel elektriciteit er wordt opgewekt. Daarnaast is het voor direct omwonenden binnen een straal van 2 kilometer van een windpark mogelijk om door te geven hoe zij het geluid en de slagschaduw ervaren. Met deze feedback brengt de provincie de beleving in kaart en krijgt zo steeds meer inzicht in hoe geluid en slagschaduw van windmolens wordt ervaren. 

De feedback wordt maandelijks gebundeld in een interessante infographic. Benieuwd naar de resultaten? Neem dan een kijkje op de website.

 

Via de app kunnen direct omwonenden feedback geven wanneer zij veel of juist weinig geluidshinder ervaren. Zo bieden we als overheid een luisterend oor en kunnen ontwikkelaars indien nodig actie ondernemen. – Erik Bruggink, projectleider Energie A16

 

naar de infographics

Over Energiewerkplaats Brabant

De energiewerkplaats is een platform voor professionals betrokken bij de energietransitie in Noord-Brabant. Niet alleen op provinciaal niveau, maar ook op regionaal en lokaal niveau. Een platform om samen te werken, elkaar te vinden en van elkaar te leren.

 Volg ons op LinkedIn
 Inschrijven nieuwsbrief

 
Cookie-instellingen